Transplanturile de organe se schimbă pentru totdeauna: premiera mondială care îți poate salva viața

0 0

Pentru prima dată în istorie, rinichiul unui porc a fost transplantat într-un om și nu a fost respins imediat. Progresul medical, numit „moment transformator” de către cercetători, ar putea deschide calea pentru a ajuta mii de oameni care au nevoie de transplanturi de organe în fiecare an.

Pe 25 septembrie, cercetătorii de la Universitatea din New York au efectuat transplantul, numit xenotransplant, într-o procedură de două ore. Rinichiul, care a fost obținut de la un porc modificat genetic, a fost plasat într-un om în moarte cerebrală, care fusese plasat pe un ventilator cu acordul familiei sale. Rinichiul a fost atașat de vasele de sânge din piciorul superior al donatorului și ținut în afara abdomenului, unde a fost acoperit cu un scut de protecție, pe durata studiului de 54 de ore.

Cercetătorii au observat că organismul produce niveluri de urină și creatinină care erau „normale și echivalente cu ceea ce se vede dintr-un transplant de rinichi uman”, a spus NYU, și nu au existat semne că organismul respinge organul.

Dr. Robert Montgomery, care a condus echipa chirurgicală, a declarat într-un comunicat că procedura a fost un „moment de transformare în transplantul de organe”.

Un moment zero pentru medicină și omenire

„Rinichiul a căpătat o culoare roz frumoasă și imediat urina a început să iasă din ureter”, a spus el. „… A fost o tăcere completă timp de câteva minute, în timp ce luam un fel de ceea ce priveam,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica