Toți șoferii români trebui să știe, scumpirea care va ajunge la pompă: totul pleacă de la petrol

0 0

Prețurile petrolului au depășit joi 86 de dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, pe fondul ofertei restrânse și al crizei globale de energie.

Cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut la 86,10 dolari, cel mai ridicat nivel din octombrie 2018, dar la prânz a scăzut cu 1,04 dolari, ajungând la 84,78de  dolari.

La bursa New York Mercantile Exchange, cotaţia barilului de petrol „light sweet crude” a scăzut cu 0,47 de dolari, sau 0,6%, ajungând la valoarea de 82,95 de dolari.

Anul acesta, cotaţia barilului de petrol Brent a urcat cu este 60%, pe fondul reducerii producţiei de către grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători, şi al deficitului de cărbune şi gaze.

Piața rămâne volatilă

De asemenea, preţul ţiţeiului este sub presiune în urma scăderii preţurilor la gaze naturale şi cărbune. În China, preţul cărbunelui a scăzut joi cu 11%. China se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu energie din cauza livrărilor insuficiente de cărbune, a standardelor mai dure privind emisiile şi a cererii ridicate din partea industriei.

„Creșterea bruscă a țițeiului îl poate face vulnerabil la luarea de profit, cu toate acestea, o corecție substanțială ar putea să nu aibă loc decât dacă criza energetică globală se va calma”, a declarat Ravindra Rao, vicepreședintele Kotak Securities.

Analiştii de la Goldman Sachs au majorat estimările…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica