Toți șoferii din România sunt afectați la buzunare: când se scumpește RCA și cu cât

0 0

În acest an, șoferii de autoturisme din România au parte de două schimbări importante, o veste bună și o veste proastă. Partea bună este decontarea directă, partea tristă este creșterea inevitabilă a prețului RCA.

Pentru prima oară în aproximativ un deceniu, prețul la RCA va avea parte de o creștere importantă. Aceasta este o consecință a implementării la scară largă a decontării directe, un detaliu care devine obligatoriu pentru toți asiguratori. Dacă ideea de decontare directă îți este străină, merită să o vezi ca un beneficiu semnificativ pentru tine.

De acum, există posibilitatea ca șoferul păgubit să se adreseze, în caz de accident, propriului asigurator, nu companiei care a emis RCA pentru mașina șoferului vinovat. Deși, în teorie, schimbarea nu ar trebui să aducă niște costuri suplimentare pentru asiguratori, modificarea se va reflecta, din păcate, într-un RCA mai scump. Particularitățile acestor schimbări au fost obținute de Economica.net de la vicepreședintele Autorității responsabile de piața asiguărilor.

Conform estimărilor ASF, șoferii se pot aștepta la o creștere deloc neglijabilă a RCA, de aproximativ 10-12%, ca urmare a introducerii decontării directe în toate polițele încheiate pe teritoriul României. Nu este exclus nici ca unii asiguratori să opteze pentru creșteri mai mici, dar detaliu important este că vom discuta inevitabil de scumpiri.

” S-a făcut și un studiu de impact pe…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica