Tot ce trebuie să știi despre prețurile la benzină și motorină: la ce să se aștepte șoferii în 2021

0 1


2020 a fost un an marcat de pandemia de coronavirus, cu cerere scăzută de benzină și motorină. În 2021, după cum probabil ai observat dacă ai alimentat în ultima vreme, situația nu mai stă la fel. Dincolo de cerere, însă, trebuie să te uiți atent și la contextul internațional. OPEC joacă, așa cum se întâmplă de fiecare dată, un rol extrem de important.

Anul trecut a fost unul extrem de prost pentru producătorii de țiței și, pe cale de consecință, pentru cei care vând benzină, motorină și alți combustibili fosili, care s-au văzut nevoiți să ajusteze strategiile pentru a-și menține marjele de profit. Cererea a fost scăzută – milioane de oameni au stat închiși în case, multe activități s-au suspendat și multe afaceri au fost nevoite să pună lacătul pe ușă.

De la începutul anului, însă se observă o revenire la un oarecare normal. Înseamnă, între altele, o creștere a cererii, motiv pentru care prețurile la benzină și motorină au început să o ia în sus. OPEC – Organizația Țărilor Exportatoare de Petreol – a căutat să forțeze lucrurile încă de la începutul anului.

Poți să-i spui lăcomie și nu greșești prea tare, dar organizația de tip cartel are forța să influențeze prețurile într-o mare măsură.  Încă de la începutul lui 2021 s-a ajuns la un acord ce presupune relaxarea treptată a restricțiilor de producție și efectele s-au văzut imediat.

Între timp, s-au răzgândit, dar nimeni…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica