Topul mașinilor electrice, de la Tesla la BMW și Volkswagen

0 2

Încet, dar sigur, mașinile electrice încep să fie preferate de tot mai multe persoane. Infrastructura se pune la punct, iar subvențiile acordate de stat sunt extrem de generoase.

Industria auto știe de ceva ani că mașinile electrice sunt viitorul, așa că s-au investit sume uriașe în această direcție. Poluarea reprezintă o problemă în multe orașe mari, iar una dintre cauze o reprezintă fix autoturismele cu motoare clasice. Din acest motiv, e lesne de înțeles de ce tranziția către electrice începe să aibă loc.

Pe piață există modele extrem de scumpe, dar și unele care-s accesibile. Până când vei putea cumpăra Dacia Spring, să zicem, primul model electric al mărcii, iată un top al celor mai populare modele de electrice, realizat de CarVertical și citat de G4Media.

Cele mai populare modele de mașini electrice

1. BMW i3 – e un model apărut încă din 2013, care s-a impus rapid. În 2016 era a treia cea mai bine vândută mașină electrică după Nissan Leaf și Tesla Model S.

Are o autonomie de 260 km declarați de producător), cu posibilitatea echipării unui „range extender” (i3 REX – un motor pe benzină de 647 cc și rezervor de 9 litri, cu rol de generator de curent).

2. Tesla Model S – pare inspirație de la Mercedes CLS (2008-2014). Acestea două au în comun diverse componente (schimbătorul de viteze montat lângă volan, maneta de semnalizare, comenzile pentru cruise control, butoanele pentru geamuri electrice,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica