Tinerii de pe Instagram caută popularitatea, dar la un preț foarte mare

0 1

Instagram este o rețea populară pentru tineri, numai că vine și cu anumite riscuri, de care aceștia nu sunt neapărat conștienți, legate de date personale.

O mare parte dintre utilizatorii rețelelor sociale este interesată de impactul pe care postările sale le au pe platforme. Fie că e vorba de like-uri, comentarii sau vizibilitate, cifrele sunt importante pentru mulți. În acest sens, se poate observa un trend, în special în rândul tinerilor, care modifică setările conturilor pentru a afla câtă lume le vede postările. În schimb, ceea ce mulți nu știu e că, în acest proces, unele date personale devin publice.

Procesul este unul simplu: în primul rând, utilizatorii vor să vadă cifre exacte legate de numărul de utilizatori care le-au vizitat profilurile sau numărul de oameni care au văzut anumite postări. Pentru asta, tot mai mulți tineri aleg să modifice setările contului personal de Instagram și să-l transforme într-un cont de business. Astfel, rețeaua socială permite utilizatorului din spatele contului să aibă informații mai ample despre impactul pe care postările sau profilul respectiv îl au.

Totuși, acest lucru vine și cu o problemă, de care cel mai mulți dintre aceștia nu sunt conștienți: în momentul în care își setezi contul ca fiind unul al unui business pe Instagram, o serie de date personale devin disponibile pentru restul utilizatorilor de pe platformă.

Această funcționalitate a profilurilor business a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica