Tinerii care vor să fie pensionari la 40 de ani au un sistem excelent pentru asta

0 2

Din ce în ce mai mulți oameni vor să ducă o viață mai relaxată, lipsită de stresul cotidian. Asta înseamnă să te pensionezi mai devreme și să faci tot ce îți stă în putință pentru a nu duce grija zilei de mâine, după o vârstă rezonabilă.

În contextul în care un număr mare de oameni și-au pierdut încrederea în sistemul public de pensii, în fiecare colț al mapamondului, tinerii fac eforturi pentru a pune bani deoparte. Unii optează pentru o pensie privată, alții se gândesc să-și pună economiile la bancă. În Statele Unite, s-a creat o comunitate destul de numeroasă de tineri care cochetează cu ideea pensionării la 40 de ani sau chiar mai devreme decât atât.

Membrii acestei mișcări se consideră parte din filozofia FIRE (Independență Financiară, Pensionare Devreme). Ei speră să nu fie presați de lipsa securității financiare la nicio vârstă. Pornind de la această premisă, cheltuie foarte puțini bani și pun cea mai mare parte din ei deoparte.

În acest scop, un avocat din New York în vârstă de 36 de ani a detaliat modul în care pune deoparte aproximativ 70% din toți banii pe care îi câștigă în fiecare lună. Indiferent cât câștigi, acest efort este unul titanic. dar în cazul lui Daniel, este un pic mai ușor pentru că are venituri anuale de aproximativ 200.000 de dolari. Până acum, a strâns aproximativ 400.000 de dolari, a explicat într-un interviu acordat celor de la New York Post.

Pentru a-și…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica