TikTok, raiul pedofililor: cât de nesigură este aplicația pentru copii, potrivit experților

0 4

În cazul în care credeai că nu mai există loc în piață pentru rețele sociale, explozia de popularitate a TikTok din ultimul an atestă contrariul.

Există atât de multe rețele sociale, încât este dificil să le ții evidența la toate. În teorie, toate sunt interzise copiilor sub 13 ani, în realitate însă, nimeni nu se străduiește să implementeze cu sfințenie respectiva restricție, nici pe Facebook și nici pe Instagram. Cele mai mari probleme sunt însă pe TikTok, o platformă ce pare să exploateze la maxim dorința micuților de a deveni vedete online.

Din acest motiv, experții în securitate cibernetică au lansat mai multe avertismente în ultimele luni pe marginea TikTok. Rețeaua socială a devenit favorita pedofililor și este mai important ca niciodată să monitorizezi activitatea online a copilului tău.

În teorie, aplicația are particularități similare cu Snapchat, oricine poate publica un clip video între 3 și 60 de secunde. Diferența majoră constă în faptul că acele clipuri sunt permanente și pot fi partajate cu ușurință în fiecare colț al internetului, în afara aplicației în care au fost create.

Numărul utilizatorilor de TikTok nu este cunoscut, dar are mari șanse să ajungă în viitorul apropiat la un miliard. Până la finele anului trecut, se bucura deja de 800 de milioane de descărcărcări a aplicației, dintre care peste 80 de milioane au fost în Statele Unite ale Americii.

Cele mai recente avertismente…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica