Testele cruciale care ne vor arăta când suntem pregătiți să ieșim din carantină

0 3

Multe dintre statele lumii se află în carantină, iar autoritățile vor trebui să determine când vom fi pregătiți pentru relaxarea restricțiilor, prin teste de anticorpi.

Decizia este una importantă, pentru că de aceasta depinde întreg progresul pe care l-am făcut până acum prin respectarea distanțării sociale. Dacă relaxarea restricțiilor vine prea devreme, riscul ca epidemia să se răspândească din nou este mare. Un anumit tip de teste va fi crucial pentru stabilirea momentului oportun.

Testarea publicului pentru a determina cine a avut deja coronavirus ar putea ajuta guvernele să stabilească când să ușureze măsurile de carantină și să poată permite oamenilor să meargă înapoi la muncă și la școală.

Este vorba despre acele teste cunoscute sub denumirea de teste serologice sau teste de anticorpi. În esență, acestea vor contribui la o mai bună înțelegere a gravității pandemiei.

Anticorpii sunt acele celule cu memorie imună care rămân în sânge după infecție și sunt specifice virusului, a explicat pentru Euronews Dr. Caroline Buckee, profesor asociat de epidemiologie la Harvard School of Public Health.

Cum vor ajuta testele de anticorpi la ieșirea din carantină

În prezent, cele mai multe dintre testele folosite pentru a determina dacă o persoană a fost sau nu infectată cu noul virus implică colectarea unei mostre de mucoasă nazală. Aceste mostre sunt analizate apoi în laborator, pentru a vedea dacă există…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica