TEST Cât de bună e placa video AMD Radeon VII pentru pretențiile tale

0 9

Radeon VII este arma AMD împotriva GeForce RTX 2080 al lui Nvidia. Și dacă ești de părere că Nvidia are monopol asupra segmentului plăcilor video, AMD demonstrează că încă poate să ofere ceva gamerilor.

Radeon VII este prima placă video de 7 nanometri din lume și asta ar trebui să te intereseze, deoarece cu cât procesul de fabricație este mai mic, cu atât mai mulți tranzistori încap într-un singur loc. Astfel puterea crește, iar consumul energetic scade.

Ca să fim 100% corecți, această placă video nu este chiar prima de acest fel. Radeon Instinct MI50 a fost prima placă de 7 nm, realizată tot de AMD, dar aceea este destinată segmentului de data center.

Ce oferă placa video de la AMD

Așadar, Radeon VII este o placă video de gaming construită pe un proces de fabricație de 7 nanomilimetri și are 16 GB memorie virtuală, dar nu GDDDR, ci HBM2.

HMB2 (High Bandwith Memory) este un nou tip de memorie virtuală care folosește mai puțină energie, este mai mică și are o lățime de bandă mai mare decât GDDR (SGRAM Double Data Rate Type 5), standardul din industrie.

Gamingul la rezoluții mari precum 1440p sau 4K necesită din ce în ce mai multă memorie virtuală (atât ca lățime de bandă, cât și ca viteză), iar asta poate fi o provocare pentru producătorii de plăci video.

Standardul actual oferă viteză mare, dar necesită din ce în ce mai multă energie. Pe când HMB are o lățime de bandă mare și consumă energie mai…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica