Tesla pune dopul șampaniei: ce se întâmplă cu acțiunile și ce legătură are Panasonic

0 0

Acțiunile Tesla „explodaseră” la început de an și au ținut-o așa o perioadă. Până la un punct, însă. Iar Elon Musk află că, de fapt, o veste proastă nu vine niciodată singură.

Tesla era pe val la început de an. Prețul acțiunilor era în continuă creștere, iar compania lui Elon Musk ajunsese să aibă o valoare de piață mult mai mare decât cea cumulată a altor constructori vechi și mari din industrie.

S-a deschis șampania, dar bucuria n-a ținut mult. Pentru că mai multe rapoarte legate de funcția Autopilot, de care se leagă mai multe accidente și incidente cu modele Tesla, au apărut în spațiul public. Și criticile au început să curgă.

În acest context, acțiunile Tesla au început să se deprecieze. Și, între timp, Elon Musk a mai primit și o altă veste proastă. Parteneriatul cu Panasonic referitor la panourile solare a picat.

Vești proaste pentru Tesla

Prima veste proastă pentru constructorul american de mașini electrice e legată de prețul acțiunilor. E adevărat că Tesla încă are o capitalizare de piață mai mare decât cea a General Motors, Ford și Fiat-Chrysler la un loc. Dar lucrurile nu se duc într-o direcție bună.

Valoarea acțiunilor Tesla a scăzut, în doar două zile, cu 100 de dolari. Acum, o acțiune valorează undeva la 799 de dolari. Musk a pierdut, în doar două zile, 19 miliarde de dolari din valoarea de piață.

Au apărut rapoartele critice la adresa funcției Autopilot, dar această scădere a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica