Tesla ar putea revoluționa industria auto: bateria care i-ar putea asigura un succes enorm

0 0

Tesla e, fără îndoială, un nume uriaș în industria auto, chiar dacă nu produce mașini cu motoare clasice precum greii domeniului. Și vrea să demonstreze încă o dată acest lucru cu o baterie care i-ar asigura un succes enorm.

În acest moment, mașinile electrice încep să câștige teren, dar multă lume le evită. Sigur că, pe de-o parte, e și problema cu infrastructura – nu prea ai unde să încarci, mai ales dacă-ți iei o mașină cu autonomie relativ redusă. Dar, pe de altă parte, cel mai important aspect rămâne prețul.

Mașinile electrice sunt, încă, destul de scumpe, iar acest lucru e cauzat și de prețul bateriei. Cam o treime din prețu final al unei mașini e reprezentată de costurile cu bateria. Așadar, producătorul care reușește să-și reducă puternic costurile cu bateria, ar putea face mașinile electrice accesibile pentru toată lumea.

Exact asta urmărește Tesla acum.

Bateria gândită de Tesla, pas uriaș în industrie

Tesla mizează pe o tehnologie care ar putea face ca bateria să nu mai funcționeze cu cobalt. E un material care se regăsește în toate bateriile litiu-ion și au existat și câteva controverse legate de acest lucru. Problema e că e dificil de obținut și sunt deja acuze la adresa Tesla și altor companii că exploatează minori în minele de cobalt. Mai mult, există presiuni din partea organizațiilor de mediu, care susțin că minele de cobalt, cum sunt cele din Congo, poluează foarte mult.

Dacă…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica