Teroriștii de la Stat Islamic n-au șomat în pandemie: cum s-au folosit de internet pentru recrutări

0 3

Pe perioada pandemiei, multe activități s-au desfășurat doar online. Până și organizația teroristă Stat Islamic și-a mutat ”activitățile” acolo.

Organizația teroristă Stat Islamic continuă să recruteze adepți în toată lumea. Pe perioada pandemiei, s-a folosit de internet, iar autoritățile din Marea Britanie au anunțat o creștere îngrijorătoare a conținutului specific unor astfel de grupări. Ba, mai mult, s-a trecut la acțiune.

Regatul Unit a efectuat tot mai multe arestări în rândul adolescenților din cauza unor infracţiuni de natură teroristă. S-a stabilit o legătură între izolarea implementată în lupta împotriva covid-19 şi recrutarea unor tineri de către organizaţii teroriste precum gruparea jihadistă Statul Islamic – sau ISIS.

Organizația teroristă Stat Islamic, recrutări pe internet

Dezvăluirile au fost făcute de ministrul britanic de Externe, Dominic Raab. E un trend îngrijorător, mai ales că tinerii, mulți dintre ei, au fost nevoiți să-și schimbe comportamentele în pandemie. Din cauza anxietății, a incertitudinii și a fricii, ei pot fi convinși ușor să adere la grupări teroriste.

De asemenea, pe perioada pandemiei au crescut nemulțumirea și neîncrederea populației în autorități. De aici și până la radicalizare nu mai e decât un pas.

Autoritățile din Marea Britanie vorbesc despre o creștere cu 7%, în decembrie, în decurs de un an, a ”volumului conţinuturilor teroriste online”…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica