Teoria lui Darwin de acum peste 140 de ani a fost, în sfârșit, confirmată

0 0

Charles Darwin a propus o serie de teorii despre evoluție, însă nu toate au fost confirmate, de-a lungul timpului, chiar și după 140 de ani de la moartea sa.

Acum o cercetătoare din cadrul University of Cambridge a reușit să confirme ceea ce Darwin n-a reușit în timpul vieții, cu ajutorul unei tehnologii moderne. Teoria despre care vorbim se referă la faptul că o specie care aparține unui gen mai larg ar trebui să includă și mai multe subspecii.

Ca să înțelegi mai bine, trebuie să înțelegi diferența dintre gen, specii și subspecii. Genul este un grup de animale cu caracteristici similare, iar acesta include mai multe specii. Să luăm exemplul urșilor: cei mai mulți fac parte din genul Ursus. Mai departe, o specie este un grup de animale similare care se pot reproduce între ele: ursul brun este o specie a genului Ursus. În continuare, o subspecie prezintă unele caracteristici morfologice (minore) diferite de cele tipice pentru specia din care fac parte, dar nu justifică încadrarea lor ca specie de sine stătătoare.

În timpul vieții, Charles Darwin a prezis că speciile dintr-un gen mai mare ar trebui să includă, de asemenea, mai multe subspecii. Însă nu a explicat niciodată de ce. Acum, o cercetătoare a folosit modelarea datelor, tehnologia la care Darwin nu avea acces în trecut. În esență, este un proces care organizează elemente de date și standardizează modul în care acestea se raportează între ele.

Teoria lui…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica