Tensiuni înainte de lansarea modelului Dacia Spring: de ce s-au revoltat fracenzii

0 1

Dacia pregătește lansarea primului model electric din gamă – Dacia Spring. Numai că muncitorii francezi sunt nemulțumiți și au cerut explicații grupului Renault. Tensiunile sunt în creștere.

Dacia a promis că va veni pe piață cu primul model electric – Dacia Spring. Numai că tensiunile sunt în creștere în Franța pentru că Renault vrea să construiască modelul în China. Și, la prima vedere, pare extrem de logic. Acolo, în Shiyan, e și platforma pe care se face Renault K-ZE, modelul care stă la baza Dacia Spring.

Doar că, așa cum spuneam, muncitorii francezi sunt nemulțumiți. Presa franceză sesizează faptul că sindicatul muncitorilor, FO (Force ouvrière), solicită explicații conducerii Renault privind Dacia „Made in China” și spun că aceasta ar trebui fabricată în Hexagon.

Tensiuni în jurul modelului Dacia Spring

Sindicaliștii cred că primul model electric al constructorului autohton ar trebui construit în Franța. Pe de-o parte, s-ar asigura locuri de muncă, iar pe de altă parte, Renault ar încasa și subvenția de la Guvernul de la Paris.

„Din 2018, Groupe Renault a arătat dorința ca Franța să devină centrul de excelență al vehiculelor electrice din lume. Însuși președintele Emmanuel Macron a declarat că Franța trebuie să devină principalul producător de vehicule „curate„ din Europa… FO solicită Renault și guvernului să își respecte angajamentele. Modelul Dacia Spring trebuie asamblat în…



Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica