Telefonul lui Jeff Bezos, vulnerabil: cum i-a fost ”spart” de către prințul moștenitor saudit

0 1

Jeff Bezos se află în centrul unui scandal cu prințul moștenitor saudit, pe care îl acuză că i-ar fi ”spart” telefonul de la distanță și i-a furat date importante.

În urma unei investigații interne realizate de CEO-ul Amazon, Bezos a ajuns la concluzia că prințul moștenitor al Arabiei Saudite i-a intrat în telefonul de la distanță în 2018 și i-a furat un volum semnificativ de date private. Ulterior, acele date au fost folosit în atentatul asupra jurnalistului Jamal Khashoggi, câteva luni mai târziu. Ca referință, Jamal scria la Washington Post, o publicație deținută de Bezos.

În mod previzibil, de la publicarea detaliilor investigației de către The Guardian, oficialii Arabiei Saudite au negat vehement acuzațiile legate de incidentul cu telefonul. Mai multe particularități ale incidentului care par greu de contestat au fost relatate de Financial Times. 

Telefonul lui Jeff Bezos a devenit vulnerabil în 2018, când CEO-ul Amazon a primit pe WhatsApp un mesaj malițios. Înaintea acelui mesaj, Bezos și cu bin Salman au mai purtat discuții pe WhatsApp, pe 1 mai și-a dat seama că este o problemă. La momentul respectiv, a fost infectat cu malware. Pe parcursul următoarelor ore de după recepția mesajului, cantități masive de date au fost expediate către saudiți.

Partea drăguță este că Jeff Bezos i-a dat de bună voie numărul de telefon pințului moștenitor al Arabiei Saudite, la un dineu organizat în 2018 la Los Angeles….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica