Telefoanele mobile ne asculta conversatiile dupa cum reflecta un studiu efectuat de Vice

0 423

Telefoanele care ne urmaresc fiecare pas si ne intercepteaza convorbirile nu mai este doar la nivelul de conspiratie. Un jurnalist de la Vice si-a dat seama ca tot ce discuta este monitorizat de telefon si primeste reclama online in functie de preferintele sale.

Este vorba despre Sam Nichols care a fost surprins sa vada ca in urma unei discutii amicale cu un prieten a inceput sa primeasca peste tot reclame cu bilele de avion. Cei doi au discutat despre vacante iar Sam a precizat faptul ca si-ar dori sa ajunga in Japonia. La scurta vreme dupa acea conversatie, Sam a inceput sa aiba acces fara sa vrea la reclama sponsorizata pentru bilete de avion cu destinatia Japonia.

A fost destul de ciudat sa vada ca Google il stie atat de bine si s-a hotarat sa faca un studiu care atesta faptul ca telefonul sau intercepteaza tot ce vorbeste. El a facut un experiment cu cativa prieteni in care au discutat doar despre cursuri universitare si haine. La scurt timp, bineinteles, peste tot a inceput sa primeasca articole sponsorizate doar pentru aceste domenii.

Iphone-ul pe care il foloseste a fost tot timpul langa el atunci cand a avut loc acest experiment. Desi uneori se memoreaza ce cauti online, Sam nu a facut acest lucru asa ca Google sau retelele de socializare nu aveau cum sa stie ca el isi doreste o vacanta in Japonia sau ca vrea anumite haine.

Specialistii in domeniu au mentionat faptul ca toate informatiile stocate in telefon sunt folosite de diverse aplicatii sa personalizeze reclamele pentru fiecare client.

Source Yoda
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica