Telefoanele Android primesc cea mai tare funcție a iPhone-urilor

0 4


Android și iOS nu sunt sisteme de operare fundamental diferite, însă fiecare are plusuri și minusuri. Android primește cea mai așteptată funcție de pe iOS.

Dacă întrebi un utilizator de iPhone ce apreciază cel mai mult la iOS o să găsești mențiunea AirDrop, un sistem foarte facil prin care poți să trimiți o fotografie de la un iPhone la altul sau de la un dispozitiv Apple la un altul.

Android vrea să creeze ceva similar de mai mult timp, iar una dintre încercări a fost Android Beam, funcție introdusă în 2011 cu Ice Cream Sandwich. Totuși, aceasta funcționa pe bază de NFC și nu prea a avut succes. Astfel, Android renunță la Android Beam pentru Fast Share, un sistem de distribuirs de fișiere ca AirDrop de pe iOS.

Ce este Fast Share și cum seamănă cu AirDrop

Acum, Fast Share pe Android poate fi folosit pentru a distribui imagini și alte fișiere de pe telefon către alte dispozitive, fără să fii conectat la internet. Mai mult, prin Fast Share s-ar putea trimite linkuri sau texte, iar acest lucru funcționează datorită unei combinații de Bluetooth și Wi-Fi.

Setup-ul este unul destul de ușor. Trebuie să setezi numele dispozitivului, apoi activezi serviciul și îți va apărea o listă cu dispozitive din jur. Ce pare a fi interesant este că această funcție ar fi compatibilă nu doar cu Android, ci și Chromebook, ceasuri inteligente sau iPhone-uri. Asta înseamnă că ai putea trimite o poză de pe un Android pe un iPhone repede…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica