Tehnologia VR: cea mai stranie metodă prin care să-i revezi pe cei decedați

0 2

Tehnologia VR este una impresionantă, iar acum poate fi folosită și pentru aduce persoanele dragi care au murit înapoi în viețile noastre.

În cadrul unui documentar sud-coreean putem urmări cum o mamă se „întâlnește” din nou cu fiica ei, care murise în 2016 din cauza unei boli incurabile. Munhwa Broadcasting Corporation a distribuit un videoclip pe YouTube prin care arată cum au folosit tehnologia VR pentru a face posibilă această reuniune. Videoclipul are două planuri: cel real și cel virtual.

În cadrul real putem observa din exterior experiența femeii din Coreea de Sud. Aceasta se află în fața unui green screen și poartă un headset VR și mănuși haptice. În cadrul virtual, suntem puși în locul mamei care-și revede copilul decedat. Imaginile sunt foarte emoționale, însă pot fi, pe alocuri, și foarte stranii, dacă iei în considerare faptul că fetița nu mai există în realitate.

Tehnologia VR poate readuce morții „la viață

Echipa de producție a avut nevoie să lucreze la proiect timp de opt luni pentru a ajunge la acest rezultat. În primă fază, au creat un parc virtual inspirat dintr-un loc real pe care mama și fiica l-au vizitat în viața lor. Ulterior, experții au folosit tehnologia de captare a mișcării pentru a înregistra mișcările unui actor pe care ulterior le-au putut folosi ca model pentru fetița lor virtuală.

Acum că avem dovada că acest lucru se poate realiza, e posibil să se răspândească…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica