Tehnologia SF, devenită realitate: primul satelit care trimite energie electrică din spațiu oriunde pe Pământ

0 3

O echipă de oameni de știință a testat cu succes un prototip de panou solar care teoretic poate trimite electricitate din spațiu înapoi către oricare loc de pe Pământ. Iată cum funcționează această tehnologie revoluționară care poate da energie electrică.

Panoul, numit Photovoltaic Radio-Frequency Antenna Module (PRAM) este aproximativ de dimensiunea unei cutii de pizza și a fost lansat pentru prima dată în mai 2020, montat pe drona top secretă X-37B a Pentagonului, potrivit CNN.

Datorită faptului că lumina soarelui nu este blocată de atmosfera Pământului, panoul poate primi mai multă lumină decât ar primi pe Pământ. Până în prezent, prototipul a generat aproximativ zece wați, destul cât să alimenteze o tabletă.

Dar dispozitivul încă nu a făcut încă partea dificilă. Și anume, procesul mult mai complicat de transmitere a puterii înapoi pe Pământ, lucru pe care cercetătorii speră să îl testeze în următorii ani.

În curând, foarte probabil să avem energie electrică din spațiu

Tehnologiile de transmisie necesare pentru ca acest lucru să se întâmple sunt încă la început, dar o astfel de metodă de furnizare a energiei s-ar putea dovedi extrem de promițătoare.

„Avantajul unic pe care îl au sateliții de energie solară față de orice altă sursă de energie este această transmisibilitate globală”, a declarat pentru CNN Paul Jaffe, investigator principal PRAM la Laboratorul de Cercetări Navale din SUA….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica