Tehnologia 5G, o veste bună pentru infractori: de ce nu mai pot fi interceptați

0 6

Noul șef al Europol a făcut public un avertisment foarte important legat de adopția la scară largă a tehnologiilor de comunicații 5G. Din câte se pare, acestea sunt benefice pentru infractorii care nu își doresc să le fie înregistrate conversațiile.

Mai multe țări europene, printre care și România, au început implementarea de rețele 5G pentru utilizatorii obișnuiți. Din păcate pentru autorități, acestea vin la pachet cu probleme importante pe partea interceptare. Situația este una atât de gravă, încât agențiile Poliției Europene au făcut un avertisment public pe marginea subiectului.

”Pierderea de către agenţiile europene de aplicare a legilor a capacităţilor de a intercepta dispozitivele mobile ale infractorilor o dată cu lansarea tehniologiei 5G este o temă ce trebuia adusă în discuţie mai devreme, în contextul în care reţelele de comunicaţii sunt modernizate.”, a declarat pentru Reuters noul şef al Europol.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care Catherine De Bolle speră să obțină un suport suplimentar din partea liderilor europeni pentru a-și desfășura activitatea împotriva infractorilor. Nu de alta, dar aceștia din urmă, de cele mai multe ori, beneficiază de tehnologie de vărf care o de pășește pe cea a poliției.

De Bolle a explicat faptul că statele membre UE nu dispun la această oră de reglementări interne sau de tehnologii care să acopere breșele, în momentul în care rețelele…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica