Tehnica SF prin care hackerii pot controla wireless telefoane și nu numai

0 1

Că e vorba de un iPhone, un produs de la Samsung sau boxe inteligente de la Google, toate acestea au în comun o vulnerabilitate descoperită acum. Specialiști în securitate cibernetică au reușit să le controleze, de la distanță, cu ajutorul unui laser.

Apple, Samsung și Google au ceva în comun: asistenți digitali. Siri, Bixby, respectiv Assistant preiau comenzi de la tine și execută diverse instrucțiuni. Dar dacă cineva ar putea controla asistenții? Asta au încercat și au reușit specialiști în securitate cibernetică. Echipa japonezo-americană a folosit un laser pentru asta.

Ideea de la care au pornit e casa inteligentă. Dacă ai suficiente gadgeturi și senzori în ea, ai putea-o controla printr-un asistent digital.

Cu ajutorul unui laser proiectat să reproducă vibrațiile pe care sunetul, în mod natural, le-ar genera. Astfel, au reușit să păcălească Google Assistant, Siri, Bixby şi Amazon Alexa să preia comenzi. Și asta de la o distanța considerabilă. Când unda laser atinge microfonul de pe dispozitiv, microfonul preia undele și le interpretează drept comenzi vocale.

Merge pe boxe inteligente, dar și pe telefoane

Cel mai negru scenariu a fost demonstrat: asistentul digital a fost convins să deschidă ușa unui garaj. Fasciculul laser a fost proiectat prin gream către boxă. Și a reprodus comanda: „OK Google, deschide ușa garajului”. Dar problema nu-i doar la boxele inteligente, ca Home, Portal (Facebook), HomePod sau…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica