Tehnica de scanare cu raze X care ar putea arăta cum se formează gândurile

0 3

Unul dintre marile eforturi în neuroștiințe este de a construi o hartă precisă a creierului, care să reprezinte toți neuronii și conexiunile dintre ei. O astfel de schemă de cablare, numită conectom, promite înțelegerea modului în care o colecție de celule poate da naștere la gânduri, amintiri, comportamente și nenumărate alte funcții.

Cercetătorii de la Harvard Medical School, Boston Children’s Hospital și European Synchrotron Radiation Facility (ESRF) au demonstrat că o nouă tehnică de microscopie cu raze X ar putea ajuta la accelerarea eforturilor de cartografiere a circuitelor neurale și, în cele din urmă, a creierului în sine.

Echipa descrie modul în care nanotomografia holografică cu raze X (XNH) poate fi utilizată pentru a crea imaginea unui volum relativ mare al creierului.

Imaginile scanate au fost combinate cu analiza imaginii bazată pe inteligență artificială, iar cercetătorii au reușit să reconstituie circuitele neuronale dense în 3D, catalogând în mod cuprinzător neuronii și urmărind chiar neuronii individuali de la mușchi la sistemul nervos central într-un experiment făcut pe muștele de fructe.

“Credem că acest lucru va deschide noi căi pentru înțelegerea creierului, atât în ​​ceea ce privește modul în care este organizat, cât și circuitele care stau la baza funcției sale”, a declarat Wei-Chung Allen Lee, profesor asistent HMS de neurologie la Boston Children’s.

“Acest tip de cunoștințe…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica