Țeapa ”maşina din Germania” de care trebuie să te ferești pe OLX și alte site-uri

0 2

În pandemie și nu numai, metodele prin care escrocii caută să facă bani de pe urma persoanelor naive se reinventează de fiecare dată. Așa a apărut și țeapa denumită generic ”maşina din Germania”.

Internetul e plin de anunțuri cu diverse prestări servicii. Practic, sunt persoane care se oferă să te ajute pentru aproape orice, contra-cost bineînțeles. Numai că nu toată lumea e de încredere, iar persoanele naive pot cădea imediat în plasă. Așa s-a întâmplat și cu zeci de români țepuiți, pare-se, de doi escroci din Sinaia, după cum scrie Adevărul.

Cei doi au reușit să strângă mulți bani de pe urma unor persoane naive, care au crezut anunțurile postate pe OLX și pe alte câteva site-uri similare. Deocamdată, Poliția nu prea poate face nimic.

Țeapa ”maşina din Germania” încă ar merge pe OLX

În anunțurile postate pe internet, cei doi susțineau că-i pot ajuta pe românii care și-au găsit o mașină în Germania, dar care, din varii motive, nu o pot aduce în țară. Cei doi se recomandau drept o ”firmă serioasă” şi promiteau că în doar câteva zile pot aduce în România, cu platforma, maşina comandată. Cereau înainte banii de transport şi pentru serviciul în sine.

Tarifele variau în funcţie de valoarea sau dimensiunea maşinii ce trebuie adusă în ţară. Uneori ajungeau chiar și la câteva mii de euro. Treceau mai multe zile, însă cei înșelați vedeau că nu primesc nicio mașină. Li se…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica