Țeapa dată în numele Wizz Air l-a păgubit cu 500 lei: la ce să fii atent să nu pătești

0 2


Un român le-a atras atenția celor de la Wizz Air că o pagină falsă de Facebook păgubește oamenii creduli. El a pierdut 500 de lei din cauza asta. Nu e prima dată când această companie e folosită într-o schemă de fraudare și, de fiecare dată, semnele sunt destul de clare.

Un român a scris pe pagina oficială a Wizz Air că pagina falsă WizzAir România i-a furat aproape 500 de lei. Transferurile au fost făcute prin Google și Facebook (câte 45 de euro de fiecare dată prin rețeaua socială). Răspunsul Wizz Air a fost destul de direct.

„Nu le cere clienților noștri să furnizeze niciun fel de document prin Messenger. Contactează, te rog, banca, astfel încât să blocheze cardul (transferul de bani – n.r.)”
Răspunsul Wizz Air

Transferurile de bani din contul lui în contul celor care l-au fraudat

Cum să eviți țepe ca cea de acum cu Wizz Air

Cel care a reclamat această problemă cu pagina falsă de Wizz Air a spus că hackerii i-au golit contul. Dar, de fapt, nu sunt hackeri cei care fac asta. Sunt de-a dreptul escroci și doar pentru că profită de naivitatea și neatenția oamenilor pe internet nu înseamnă că sunt ași în programare și hacking. E o distincție importantă.

În astfel de cazuri au fost atât magazine, cât și linii aeriene ca Wizz Air sau TAROM. Practic, cu cât e mai cunoscută entitatea, cu atât auzi mai des de astfel de țepe. În 2018, de exemplu, aceeași companie aeriană era folosită într-o schemă de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica