Țeapa cu apeluri telefonice care te lasă fără bani: numerele la care să nu răspunzi

0 28


Probabil că nu o dată ai primit apeluri de la numere necunoscute. Dar de câte ori au fost apeluri de la numere necunoscute din afara țării? Schema prin care ești lăsat e simplă, dar asta nu înseamnă că nu face victime printre cei care n-o cunosc și iau de bun apelul.

Pe 6 noiembrie, Poliția Română s-a activat și-a spus că trebuie să fii atent la apeluri de la numere necunoscute, în special cele din afara țării. Și Poliția are dreptate, doar că schema asta nu-i deloc nouă. Prinde, de regulă, toamna, cum a fost cazul și în 2018.

Schema, în jargonul specialiștilor, se numește vishing. E ca phishing, doar că prin telefon. Tehnicile utilizate sunt inspirate din tehnici de inginerie socială (social engineering). Vestea bună e că unele telefoane, în special cele noi, din ultimii ani, identifică destul de precis de unde vine apelul. Și escrocii care folosesc vishing se bazează pe tine că suni înapoi.

De ce primești apeluri de la numere necunoscute din alte țări?

Mesajul distribuit de Poliția Română / Facebook

Așa cum a informat și Poliția, și cum îți explicam într-o serie de articol din 2018, este o tentativă de scam prin intermediul apelurilor pierdute. Atenție la apeluri primite primite pe telefon, de la numere de telefon din exteriorul României.

Prima țintă a celor care fac asta e să răspunzi. Dacă ai răspuns, mai departe cel care a sunat încearcă să te convingă de ceva. De regulă, se ajunge la dat…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica