Taxele din România au îmbogățit bogații și te-au făcut mai sărac: explicația experților

0 7

În teorie, taxele din România au scăzut în ultimul an pe mai multe fronturi. Din păcate, oamenii obișnuiți nu au avut deloc de câștigat din acest măsuri. Scăderea TVA-ului și reducerea impozitivului au ajutat mai ales persoanele cu venituri generoase.

Multe dintre măsurile populiste implementate de guvernul Dâncilă în ultimul an au sunat bine în teorie, dar realitatea a fost cu totul alta. Din păcate, au facilitatea îmbogățirea bogaților, în timp ce săracii au devenit mai săraci, iar visul unei pături solide de mijloc este mai îndepărtat ca niciodată pentru români. Un studiu al Băncii Mondiale arată că măsurile adoptate de Guvern au dus la adâncirea inegalității între clasele sociale.

Până și creșterea salariului minim pe economie și scăderea anumitor taxe au venit tot în detrimentul angajaților cu venituri mici.

Un studiu al Bancii Mondiale arată că scăderea TVA la 19% și a impozitului pe venit de la 16 la 10% i-a facut pe cei bogați și mai bogați, pentru ca ei sunt cei care câștigă și consumă mai mult și a dus la adâncirea diferenței între săraci și bogați. Asta în condițiile în care, conform Eurostat, România este oricum a doua cea mai săracă țară din Uniunea Europeană.

”Cei care au venituri mici, dacă stăm și corelăm cu alte politici ale guvernului prin care au mărit salariile, să zicem, în mediul bugetar, a încurajat consumul, dar care ulterior a dus la inflație, la creșterea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica