Taxa Oxigen, îngropată definitiv: mesajul Gabrielei Firea pentru cei care au plăti-o

0 0

În 2019, Primăria Capitalei avea planuri mari, iar Gabriela Firea dorea ca toți bucureștenii cu mașini vechi să plătească taxa Oxigen. Proiectul a trecut, dar la început de an s-au mai schimbat niște lucruri.

Taxa Oxigen e proiectul cu care Gabriela Firea a defilat anul trecut. A vrut eliminarea mașinilor foarte vechi de pe străzi și a și reușit să obțină votul Consiliului General al Municipiului București. Măsurile ar fi urmat să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, dar autoritățile și-au dat seama că s-au grăbit și au venit cu termenul de 1 martie.

Nu s-a întâmplat nimic, pentru că proiectul a fost, între timp, abrogat. 

Taxa Oxigen, îngropată definitiv

Proiectul prin care hotărârea din 2019 a fost abrogată a fost supus la vot în CGMB și a trecut, Astfel, Primăria a renunțat definitiv la taxarea șoferilor cu mașini vechi și interzicerea treptată a autoturismelor care poluează foarte mult în zona centrală a Bucureștiului.

Proiectul a fost promovat de Gabriela Firea, dar tot primarul general a cerut apoi un referendum, după ce Taxa Oxigen fusese aprobată. Bucureștenii n-au fost de acord cu introducerea taxei, Primăria și-a dat seama că nici măcar nu știe cum poate implementa măsurile, așa că s-a luat decizia care era așteptată: proiectul a fost îngropat definitiv.

”În timpul dezbaterii publice privind introducerea vinietei ecologice, cei mai multi dintre bucuresteni nu s-au opus masurilor. Cu toate…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica