TAROM, suspectată că te-a înșelat și ți-a scumpit nejustificat vacanța

0 1

Operatorul național Tarom e vizat de o anchetă. Compania e suspectată că e parte dintr-o înțelegere din cauza căreia vacanța ta a fost mai scumpă.

Consiliul Concurenței a pornit o investigația la adresa TAROM. Compania aeriană de stat e suspectată că a fost parte dintr-o înțelegere prin care turiștii care-și cumpărau vacanțe plăteau mai mult. E vorba de cursele charter, iar instituția care investighează diverse înțelegeri de tip cartel crede că a fost încălcată legea concurenței.

Primele concluzii din anchetă ar putea fi interpretate drept o înțelegere ilegală între TAROM și mai multe agenții de turism. Cele mai multe agenții, nume importante din domeniu, și-au recunoscut faptele.

Ce a făcut Tarom ca să-ți scumpească vacanța

Consiliul Concurenței suspectează că reprezentanții TAROM au avut unele înțelegeri secrete prin care s-a înțeles cu agențiile de turism pentru a ține sus prețurile la cursele charter. Unele agenții de turism au recunoscut acest lucru, spune președintele Consiliului Concurenței.

„În cadrul unei investigaţii, am sancţionat principalele agenţii de turism pentru faptul că s-au înţeles să fixeze, să nu lase preţul la cursele charter să scadă. Majoritatea companiilor implicate, cele mai importante, au recunoscut această încălcare a legii. Acum discuţia este dacă această înţelegere a lor a fost facilitată de TAROM, care opera charterele pentru care aceste companii s-au înţeles…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica