Tarifele impuse Chinei de Trump ar putea scumpi iPhone-urile

0 2

Apple a scris o scrisoare lui Trump prin care-l roagă să renunțe la noile tarife vamale impuse Chinei pentru că astfel compania va avea de suferit. Este posibil ca iPhone-urile să se scumpească.

Apple nu vrea ca administrația de la Casa Albă să impună acele tarife vamale de până la 25% pentru o listă de produse chinez, în valoare de 300 de miliarde de dolari,  deoarece i-ar afecta foarte mult businessul.

În scrisoarea Apple către Robert Lighthizer, reprezentantul Comisiei de Comerț, compania susține că tarifele propuse, care ar afecta toate dispozitivele Apple, inclusiv iPhone-urile, Macbook-urile, AirPods-urile și Apple Watch-urile, ar dăuna abilității companiei de a contribui la economia americană și îi va afecta competitivitatea pe plan global.

Apple este compania care plăteşte cele mai mari taxe către Trezoreria SUA şi a anunţat că intenţionează în următorii cinci ani să contribuie direct cu peste 350 de miliarde de dolari la economia americană, însă acest obiectiv ar putea fi ratat din cauza acestor tarife vamale.

Până în prezent, Apple a cam scăpat de tarifele vamale impuse de administrația Trump, în ciuda dependenței foarte mari a Apple de manufactura chineză. În precedenta rundă de tarife, produsele principale ale Apple au fost cruțate, dar compania a plătit mai mult pe „adaptoare, încărcătoare, cabluri”.

Cu cât s-ar putea scumpi iPhone-urile

În mai, Trump a anunțat o extindere a acelor tarife, aplicând…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica