Țara în care dacă ai cont pe Facebook și alte rețele ești la mâna Guvernului

0 2

Guvernele din mai multe țări au încercat, sub o formă sau alta, să aibă acces la toate datele personale ale cetățenilor. Unele au reușit, altele nu.

India e pe cale să vină cu o lege care ar îngrădi puternic drepturile cetățenilor. E vorba de un proiect care aduce modificări extrem de conversate la care trebuie să se supună toate rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie care funcționează în această țară.

Inițiativa obligă Facebook, Twitter, WhatsApp și alții să ofere Guvernului acces la toate datele personale ale utilizatorilor, atunci când li se cere acest lucru. Practic, identitatea tuturor celor care folosesc internetul va fi în mâinile autorităților.

Facebook și Twitter, la mâna Guvernului din India

Inițial, legea care se pregătește în India a fost „vândută” drept o idee similară GDPR-ului european. Cu alte cuvinte, un regulament care să apere, de fapt, drepturile cetățenilor. De fapt, forma agreată la nivel guvernamental este exact opusul. Pentru că-i obligă pe giganții din tehnologie să ofere Guvernului toate datele despre utilizatori, cele care le sunt cerute.

În cazul WhatsApp, de exemplu, Guvernul vrea chiar decriptarea informațiilor. Și totul trebuie să se facă fără mandat judecătoresc. Practic, se elimină orice procedură care ar putea demonstra, de fapt, un abuz din partea puterii din India.

Legea ar putea fi adoptată curând și de acest proiect normativ se vorbește încă de anul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica