Țara din Europa care ”a îngropat” mașinile pe benzină și motorină: de ce e un exemplu pentru restul

0 0


Mulți specialiști atrag atenția că mașinile pe benzină și motorină poluează extrem de tare. O țară din Europa a înțeles de multă vreme acest lucru.

Industria auto e forțată să scoată pe piață modele mult mai prietenoase cu mediul și să renunțe treptat la mașinile pe benzină și motorină. De altfel, mulți specialiști atrag atenția că acestea vor dispărea de pe străzi în următorii ani și vor lăsa locul electricelor și hibridelor.

De departe, Norvegia e țara din Europa care a înțeles de multă vreme schimbarea și a și aplicat-o. Este o piață în care mașinile electrice cunosc o adopție cu adevărat la scară largă. Luna trecută, 85% dintre mașinile noi vândute au fost electrice sau hibride. Foarte puțini și-au cumpărat clasicele modele cu benzină și motorină.

Norvegia, țara care ”a îngropat” mașinile pe benzină și motorină

Datele oficiale arată că 56,3% dintre mașinile noi înmatriculate în Norvegia luna trecută au fost electrice, iar 28,6% au sistem de propulsie plug-in hibrid. Vânzările de astfel de modele sunt în creștere cu 10 procente față de aceeași perioadă a anului trecut, când aveau o cotă de piață de 75%. În tot acest timp, modelele cu motoare pe benzină și motorină au coborât sub 10% când vine vorba de cota de piață.

Nordicii au înțeles că un viitor mai puțin poluant înseamnă reducerea drastică a modelelor clasice de pe străzi.

 

La capitolul preferințe, conduce…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica