Țara care vrea să treacă la bani digitali chiar din 2021: cum ar funcționa sistemul?

0 2

Deși ne considerăm a fi în era digitalizării, nu putem vedea totuși un element digital crucial progresului – moneda digitală.

Sigur, există criptomoede și unele încercări sau propuneri către o monedă digitală unică și oficială. Însă mai există demersuri de făcut până la a ajunge să avem cu adevărat monede digitale.

Asta, desigur, dacă nu ne arată japonezii că lucrurile sunt posibile și asta chiar mai rapid decât am crede.

Peste 30 de mari companii japoneze vor începe anul viitor experimentarea emiterii unei monede digitale comune private pentru a promova digitalizarea într-unul dintre statele cele mai iubitoare de cash din lume.

Măsura urmează planului recent anunțat de Banca Japoniei de a experimenta emiterea de yeni digitali, subliniind o conștientizare din ce în ce mai mare a necesității ca Japonia să ajungă la curent cu progresele globale rapide în tehnologia financiară.

Ideea este simplă: o monedă digitală unică și un sistem agregat

Grupul, format din cele mai mari trei bănci japoneze, precum și brokeraje, firme de telecomunicații, utilități și comercianți cu amănuntul, va efectua experimente pentru emiterea unei monede digitale care va utiliza o platformă comună de decontare.

“Japonia are multe platforme digitale, niciuna dintre ele nu este suficient de mare pentru a depăși plățile în numerar”, a declarat Hiromi Yamaoka, fost executiv al BOJ care conduce grupul, într-un briefing online.

“Nu vrem…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica