Țara care vrea să interzică fumatul are o surpriză mare pentru producători

0 5

În Uniunea Europeană sunt numeroase inițiative de-a limita fumatul. Planul e ca acesta să fie interzis cu totul în următorii ani, așa cum e cazul acum cu un plan al guvernului britanic.

Guvernul din Marea Britanie plănuiește să interzică fumatul până în 2030. Informația nu e confirmată de niciun membru al guvernului, ci e bazată pe documente ajunse în presă. Matt Hancock, ministru al sănătăţii, va anunţa obiectivul guvernului în câteva zile. Interzicerea fumatului ar fi inclusă în ceea ce guvernul numește „plan verde” privind importanţa prevenţiei.

Cum vor britanicii să-i forțeze pe producători să lupte contra fumatului

Producătorii de ţigări, mai degrabă decât furnizorii de servicii de sănătate, vor fi obligaţi să acopere costul de a ajuta oamenii să renunţe la fumat. Totodată, țigările de contrabandă vor fi vizate de măsurile guvernului. Iar pachetele de țigări ar urma să conțină pliante care îndeamnă fumătorii să renunţe.

Demersul acesta e bazat pe cifre destul de grave. Fumatul rămâne principala cauză a cancerului care poate fi prevenită în Marea Britanie. În 2018, Regatul Unit încă avea circa 5,9 milioane de fumători, adică aproape 14% din populație. Numărul a scăzut de la 7,7 milioane în 2011.

„Pentru 15% din adulţii care sunt încă fumători, fumatul este principala cauză a îmbolnăvirii şi a deceselor premature, şi o cauză majoră a inegalităţilor. De aceea guvernul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica