Tânărul care a înțeles criza COVID mai bine decât specialiști din instituții de renume

0 0

În competiția despre cine ar putea face cea mai exactă prognoză a coronavirusului, s-au întrecut instituții globale cu un tip care locuia cu părinții săi în Santa Clara. Iată cum a înțeles criza de COVID tânărul.

În primăvara lui 2020 atenția a fost îndreptată către două sisteme de prognoză: unul construit de Imperial College London, celălalt de Institute for Health Metrics and Evaluation sau IHME , cu sediul în Seattle. Aceste studii urmăreau situația pandemiei.

Dar modelele au dat predicții extrem de divergente. Imperial a avertizat că SUA ar putea vedea până la două milioane de decese din COVID-19 până în vară, în timp ce prognozele IHME erau mult mai conservatoare, anticipând aproximativ 60.000 de decese până în august. Niciuna dintre aceste statistici nu s-a dovedit a fi foarte apropiată de adevăr. SUA au ajuns la aproximativ 160.000 de morți până la începutul lunii august.

Discrepanța uriașă dintre cifrele prognozate din primăvară a atras atenția unui om de știință de date în vârstă de 26 de ani pe nume Youyang Gu, relatează Bloomberg. Tânărul avea o diplomă de master în inginerie electrică și informatică de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts și o altă diplomă în matematică, dar nu avea o pregătire formală într-un domeniu legat de pandemie, cum ar fi medicina sau epidemiologia. Totuși, el a crezut că experiența sa referitoare la modelele de date se poate dovedi utilă în timpul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica