Sute de infractori arestați din cauza unei aplicații de chat: era un fel de WhatsApp, dar de la FBI

0 2

Câteva sute de infractori din diverse colțuri ale lumii au fost arestați în această săptămână după ce autoritățile au adunat dovezile necesare dintr-o aplicație de chat similară cu WhatsApp, dar una controlată de FBI.

O grupare puternică de criminalitate organizată a fost îngenuncheată în această săptămână, după arestarea câtorva sute de persoane din diferite părți ale lumii. Pentru a strânge dovezi împotriva lor, principala unealtă a autorităților a fost o aplicație de mesagerie pe care, dacă nu ai ști, ai confunda-o cu WhatsApp. Această este însă intitulată ANoM, era controlată de FBI și a permis infiltrarea poliției în dialogul dintre criminali. Confirmarea întregii acțiuni a venit printr-un comunicat din partea poliției federale australiene, conform ANSA.

Pentru a fi mai eficientă, operațiunea a fost efectuată în mai multe țări din Europa, dar și în Statele Unite, în Australia și în Noua Zeelandă. A reușit să decodifice în timp real conversațiile și, timp de trei ani, a adunat mii de comunicații criptate din rețele criminale de tot felul. La rândul său, poliția din Noua Zeelandă a descris operațiunea drept “cea mai sofisticată din lume împotriva criminalității organizate care a fost efectuată până acum de poliție”.

Interceptarea masivă a fost posibilă prin intermediul ANoM, pe care infractori din fiecare colț al lumii o utilizau în speranța în care mesajele lor sunt complet…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica