Surpriza Samsung pentru telefonul tău: camera la fel de bună ca un DSLR

0 2


Dincolo de telefoane, Samsung lucrează intens și în industria de semiconductori. Și acolo excelează cu senzorii foto. În 2020 a venit cu senzorul de 108 megapixeli pentru Galaxy S20 Ultra. Și acum a mai pregătit un senzor special.

Următoarele telefoane, Samsung și nu numai, vor beneficia de un senzor foto nou, denumit ISOCELL GN1. E dezvoltat de Samsung, are 50 de megapixeli și-o dimensiune de 1/1,3 inci. De ce e relevantă dimensiunea? Pentru că acum camerele compacte premium folosesc senzori de 1 inci și, după cum vezi, compania se apropie de acel standard.

Samsung se laudă însă cu altceva: autofocalizare la fel de rapidă ca pe un DSLR. Ceea ce e impresionant, pentru că încă sunt camere mirrorless care nu se apropie de așa performanță.

Sistemul de autofocalizare dual pixel îmbunătățit îți permite să capturezi mai rapid cadrul acela care îți place.

La ce ți-ar trebui 50 de megapixeli pe un telefon Samsung?

În cazul numărului de megapixeli, senzorul folosește tehnologia Tetracell ca să combine patru pixeli într-unul singur. Astfel, rezoluția finală a imaginii e de 12 megapixeli. Dar asta înseamnă că poate captura mai multă lumină pentru imaginea finală. Tehnica e deja folosită pe camere de 48 megapixeli sau chiar și pe 64 megapixeli. Samsung folosește o idee similară pentru S20 Ultra cu 108 megapixeli.

Ce mai promite Samsung pentru noua cameră sunt tehnologii ca HDR în timp real, stabilizare electronică a imaginii,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica