Surpriză în industria auto: topul celor mai mari producători în 2020

0 2

Industria auto s-a confruntat cu un 2020 dificil, dar și anul acesta va fi plin de provocări. În contextul pandemiei de coronavirus și nu numai, topul producătorilor la nivel mondial s-a modificat la sfârșitul anului trecut.

2020 a adus ceva surprize în industria auto și poate cea mai importantă dintre ele se referă la clasament. Germanii de la Volkswagen au pierdut prima poziție, un loc pe care-l ocupau de ceva ani. Grupul nu mai este, așadar, cel mai mare producător auto al lumii.

Pe prima poziția a urcat Toyota, care a reușit să detroneze liderul chiar în anul pandemiei. Ceea ce e cu atât mai lăudabil.

Topul celor mai mari producători auto ai lumii

Pentru toți producătorii auto, 2020 a adus un bilanț nedorit: producția a scăzut drastic peste tot, din cauza perioadelor de lockdown și măsurilor luate de autorități în plină criză sanitară. Minusul a fost de aproape 12 milioane de autoturisme la nivel mondial.

Dar a mai fost ceva: normele mai dure legate de poluare. Nu toți constructorii au reușit să se alinieze din timp și atunci au avut de suferit. Multe modele au fost scoase din gamă, alte planuri au fost amânate pe perioadă nedeterminată.

Cum spuneam, lider în clasamentul producătorilor auto este Toyota. Japonezii au produs anul trecut 9,53 milioane de vehicule, în scădere cu 1,21 milioane față de 2019.

Germanii de la Volkswagen au căzut pe locul al doilea – cu o producție de doar 9,31 milioane de unități, în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica