Surpriza Huawei pentru laptopuri te-ar putea face să nu mai vrei așa ceva

0 3


Huawei a încercat, în ultimii doi ani, să își facă un nume pe piața de laptopuri. Și cu modelele de la începutul anului a reușit. Doar că problemele au început în mai, când Statele Unite ale Americii au pus compania pe lista neagră. Soluția ca să vândă mai departe nu-i una mulțumitoare.

Cea mai mare problemă pentru Huawei acum e că rămâne fără surportul firmelor americane. Asta înseamnă fără un Android cu servicii Google și fără Windows 10, în primul rând. Dacă pe Android are o oarecare soluție – magazin terț de aplicații – pe laptopuri situația e mult mai gravă. Windows e atât de mare, încât nu poate fi înlocuit cu succes cu nimic din piață.

Huawei are termen până pe 18 noiembrie să găsească soluții. Pentru Huawei Mate 30, de exemplu, a găsit una: Android 10 fără servicii Google. Și pentru laptopurile MateBook a apelat la cea mai evidentă soluție: Linux. Și e, poate, cea mai nefericită soluție.

De ce folosirea Linuxului nu-i deloc fericită pentru Huawei

Pe cât de rău se descurcă Microsoft cu actualizările pentru Windows 10, sistemul acesta de operare e cel mai versatil, stabil și popular. Iar pentru ce vrea Huawei – cotă de piață printre profesioniști, nomazi digitali și utilizatori atenți la preț – Linux nu-i deloc sistemul de operare la care visează.

Doar că aici e o scăpare mai mare și, până la urmă, s-ar putea dovedi o soluție cât de cât eficientă. E mai ușor să pui un Windows 10…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica