“Super-animalele” editate genetic sunt noul tip de revoluție alimentară

0 0

Pentru prima dată, oamenii de știință au creat porci, capre și bovine care pot servi drept “reproducători surogat” viabili, adică masculi care produc spermă ce poartă doar trăsăturile genetice ale animalelor donatoare.

Acest progres ar putea accelera răspândirea caracteristicilor dorite la animale și ar putea îmbunătăți producția de alimente pentru o populație globală în creștere. De asemenea, ar permite crescătorilor din regiunile îndepărtate un proces de reproducere mai precisă la animale.

“Cu această tehnologie, putem obține o mai bună diseminare a trăsăturilor dorite și îmbunătățim eficiența producției de alimente. Acest lucru poate avea un impact major asupra abordării insecurității alimentare din întreaga lume „, a declarat Jon Oatley, biolog reproducător la Colegiul de Medicină Veterinară al WSU.

“Dacă putem aborda acest lucru din punct de vedere genetic, atunci asta înseamnă mai puțină apă, mai puțină hrană și mai puține antibiotice pe care trebuie să le introducem în sistemul animalelor”.

Cum a funcționat experimentul?

O echipă de cercetare condusă de Oatley a folosit instrumentul de editare a genelor, CRISPR-Cas9, pentru a elimina o genă specifică fertilității masculine la embrionii de animale care urmau a fi crescute pentru a deveni reproducători surogat.

Masculii s-au născut sterili, dar au început să producă spermă după ce cercetătorii au transplantat celule stem de la animale…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica