Suntem mai înrudiți cu stelele de mare sau cu insectele? Un nou studiu pune la îndoială 100 de ani de consens

0 1

Modul în care oamenii au evoluat de la primele animale în ultimele 600 de milioane de ani este o întrebare fascinantă. Când împărțim mulți pași care duc de la primul nostru strămoș de animal simplu la Homo sapiens modern, primul lucru pe care trebuie să-l știm este cum suntem legați de alte grupuri de animale. Iată ce zice cel mai nou studiu în acest sens.

Multe aspecte ale arborelui nostru genealogic sunt evidente. Este ușor de văzut că semănăm cu primatele maimuțe și cu anumite mamifere, de exemplu. Intrând mai profund în istoria noastră, chiar și Aristotel a fost conștient de faptul că mamiferele, păsările, reptilele, amfibienii și peștii sunt uniți de caracteristica comună a unei coloane vertebrale într-un grup pe care îl numim vertebrate.

Originile noastre de vertebrate se află în istoria vieții animale pe Pământ, iar primele fosile cu o formă de coloană vertebrală datează de acum peste jumătate de miliard de ani. Există dificultăți inerente în dezlegarea unor astfel de relații antice. Acum un nou studiu, publicat în Science Advances, oferă o perspectivă nouă.

Acest studiu pune la îndoială o teorie veche de o sută de ani despre originile noastre

Având în vedere aceste dificultăți, faptul că a existat mult timp un consens asupra identității celor mai apropiate rude ale vertebratelor este foarte neobișnuit. Opinia generală de peste un secol a fost că, în mod surprinzător, cele mai apropiate rude…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica