Suntem mai aproape de aflarea misterelor planetei Marte, dar ce pericole ascunde?

0 2

Tocmai acum, când roverul Perseverance a aterizat pe Planeta Roșie, vin veștile proaste. Iată despre ce e vorba, în legătură cu planeta Marte.

Vești proaste pentru viitorii coloniști de pe Marte: noi cercetări au folosit date de pe navele spațiale NASA pentru a arăta că undele gravitaționale care emană de pe planetă o fac și mai inospitalieră pentru viață, pe măsură ce trece timpul.

Marte găzduiește niște furtuni de praf destul de violente. Se pare că aceste furtuni pot declanșa, de fapt, planeta în degajarea undelor gravitaționale. Același tip de semnale emise de fuziuni de stele și găuri negre, relatează The Academic Times. Acest lucru, la rândul său, face ca atmosfera planetei Marte să scape gaze în spațiu, potrivit cercetărilor publicate luna aceasta în revista Geophysical Research Letters. Acesta este un anunț nefericit și care trebuie luat în considerare de orice orice planuri de stabilire sau călătorie pe Marte.

Aceste furtuni sunt imprevizibile, acoperă porțiuni vaste ale lui Marte la un moment dat și pot dura câteva luni

În afară de provocarea mai mare de “evadare atmosferică”, aceasta ar însemna că orice coloniști umani sau exploratori ar trebui să rămână blocați pe planetă, trebuind să aștepte furtunile cu foarte puține avertismente anticipate. Având în vedere că stabilirea pe Marte este deja o idee periculoasă, acest lucru nu reprezintă un avantaj pentru explorarea umană.

Furtunile în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica