Sumele fabuloase ale românilor din Italia: câți bani câștigă și câți trimit acasă

0 7

Tocmai s-a publicat raportul anual cu privire la economia migrației, un document care ne ajută să înțelegem mai bine câți bani generează românii din Italia și ce se întâmplă cu ei.

Italia a devenit o țără de emigranți, iar popoarele care au ajuns să-și transforme peninsula într-o nouă casă sunt foarte multe. Ca referință, aproximativ 9% din produsul intern brut al țării provine din munca stranierilor. Din totalul lor, aproximativ 23% sunt de origine română. În mod previzibil, impactul lor fiscal asupra dezvoltării economie al italiei este semnificativ.

Datele publicate de Hotnews confirmă că, printre străini, românii aduc cea mai valoroasă contribuţie la sistemul economic italian. 600.000 de români cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani lucrează şi plătesc, an de an, taxe şi impozite în Italia. Pe locul 2, la mare distanţă, urmează străinii care provin din Albania (170.000 de contribuabili) şi China (152.000 de contribuabili). Astfel, luând în calcul declaraţiile de venit depuse în 2018, studiul citat estimează că, în 2017, românii au înregistrat venituri de 6,51 miliarde de euro.

Venitul mediu al unui român care lucrează legal în Italia, conform declarațiilor fiscale, este de aproximativ 11.000 de euro, mai mic decât cei 14.000 ai albanezilor și 12.200 ai marocanilor. Numărul românilor care muncesc acolo este fabulos, dar o fac pe bani mai puțini decât media tuturor celorlalte nații, 13.600 de euro….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica