Succesorul Air Force One ar putea atinge o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului

0 3

O iterație viitoare a Air Force One, avionul de înaltă tehnologie rezervat pentru transportul președintelui Statelor Unite în întreaga lume, poate fi capabilă să atingă viteze uimitoare.

Forțele aeriene americane tocmai au acordat un contract companiei aeriene spațiale Hermeus, relatează Business Insider, care solicită prima versiune hipersonică a Air Force One. Compania are deja un prototip de motor construit și testat, iar acum este doar o chestiune de timp până la a construi restul avionului.

Hermeus lucrează la motorul hipersonic de peste un an și a finalizat testele în martie, transmite Business Insider. Acum, însă, după ce are acest contract al Forțelor Aeriene, va trebui să se asigure că avionul său „Mach 5” respectă și anumite standarde riguroase.

Hermeus crede că totul poate fi realizat cu tehnologia existentă

„Vrem să facem inginerie, nu știință”, a declarat pentru Ars Technica anul trecut COO Skyler Shuford.

De asemenea, Boeing este deja pregătit să livreze următorul Air Force One în 2021, iar modelul lui Hermeus va servi ca înlocuitor al avionului, cam în zece ani. Asta înseamnă că, dacă nu se va prăbuși complet democrația americană, nu vom vedea niciodată ce ar face Mach 5 pentru coafura neobișnuită a președintelui Trump.

Până când va ajunge președintele SUA în așa avion, am putea avea și în zborul civil. O altă ambiție aeronautică, de data asta a companiei de turism spațial Virgin…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica