Submarinul care creează mini-ghețari pentru a încetini creșterea nivelului mării

0 2

Unul dintre principalele efecte negative ale schimbării climatice este creșterea nivelului mării, iar acești mini-ghețari ar putea rezolva problema.

O echipă de designeri vine cu o propunere prin care speră să rezolva problema creșterii prea rapide a nivelului mării. În acest sens, a creat un submarin care produce iceberg-uri în miniatură. Ar avea o lățime de 24 de metri și o grosime de aproximativ patru de metri.

Scopul acestui submarin este să înlocuiască gheața care se topește cu mini-ghețari. Acesta funcționează cam așa: în primul rând, se scufundă sub nivelul mării, unde își umple recipientul în forma de hexagon din interior cu apă, și se ridică apoi la suprafață și filtrează sarea din apă, pentru a îngheța mai repde.

Submarinul ar arunca apoi sarea concentrată înapoi în mare. Între timp, apa dulce rămasă ar îngheța în interiorul formei de hexagon înconjurată de turbine pentru a o izola cu aer rece. După o lună, submarinul și-ar deschide trapa și se va scufunda, lăsând la suprafață un mini-ghețar în formă de hexagon.

Inițiatorii proiectului încă mai au nevoie să facă cercetări, însă submarinul care creează mini-ghețari ar putea să nu fie departe.

Poți vedea aici cum funcționează totul:

„Dacă am putea acoperi din nou mai multe suprafețe polare cu gheață, cu siguranță acest lucru ar împiedica absorbția căldurii de către oceane, ceea ce ar afecta și temperaturile globale”, a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica