SUA vrea să resusciteze Nokia și Ericsson, ca să taie avântul Huawei

0 3

Statele Unite nu au un rival pentru Huawei, așa că s-ar putea concentra asupra celor două firme europene, în cursa pentru tehnologia 5G.

Procurorul general al Statelor Unite vine cu o idee prin care ar putea împiedica Huawei să domine piața din Europa. Acesta este de părere că SUA ar trebui să ajungă să controleze, într-o anumită măsură firme producătoare de echipament telecom precum Ericsson și Nokia.

Propunerile acestuia vin în urma deciziei prim-ministrului Marii Britanii de a permite Huawei să participe în mod limitat la licitația pentru implementarea rețelei 5G în țară.

În Statele Unite există presiunea creării unei companii care să poată concura cu Huawei în această zonă. Timpul este limitat, iar banii necesari ar fi prea mulți. Așadar, procurorul general vine cu o altă opțiune și sugerează că SUA ar trebui să preia controlul asupra Nokia din Finlanda și Ericsson din Suedia.

Procurorul caută răspunsul la această întrebare: „Cine este furnizorul sau furnizorii de echipamente 5G pe care ne vom baza pentru a concura cu Huawei pe tot globul pentru a câștiga contracte de la operatori și pentru a-i împiedica drumul către dominație?”.

SUA nu vrea ca Huawei să poată controla rețelele 5G

Statele Unite cred că Huawei s-ar putea folosi de infrastructură pentru a-i spiona pe cei care o folosesc. Astfel, dacă ar câștia licitații pentru implementarea rețelelor, utilizatorii ar putea fi compromiși.

Procurorul SUA…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica