Studiul care-ți arată cât de rău îți pot face izolarea și carantina

0 0

A fost o perioadă de mai bine de două luni în care autoritățile au impus măsuri fără precedent în istoria modernă. Acest lucru și-a spus cuvântul asupra sănătății mentale a cetățenilor care au stat în casă săptămâni întregi și au evitat deplasările.

Pe toata perioada în care a fost impusă starea de urgență, inclusiv în România, cetățenii au fost sfătuiți să stea acasă. Nu au fost permise deplasările fără motiv, iar cele aproape trei luni de izolare și carantină și-au spus cuvântul. În magazinele digitale există aplicații care monitorizează sănătatea mentală, dar care-ți asigură și anumite servicii de telemedicină.

Iar interesul pentru astfel de aplicații a crescut puternic.

În Statele Unite, de exemplu, 4 milioane de oameni au descărcat pentru prima dată una dintre cele mai folosite 20 de aplicații de acest fel la nivel mondial. E o creștere cu aproape 30% față de luna ianuarie. Iar asta arată că pandemia și-ar putea lăsa amprenata

Izolarea și carantina au facilitat descărcarea de aplicații de sănătate mentală

Printre aplicațiile populare de pe acest segment se numără Talkspace și BetterHelp, care s-au confruntat cu valuri de utilizatori noi. Chiar dacă aceste aplicații, care oferă și servicii de telemedicină, au fost acuzate că nu respectă dreptul la viață privată și ar putea facilita scurgerea de date sensibile, ele n-au dus lipsă de noi utilizători.

S-a întâmplat exact…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica