STS, anunț important legat de certificatul digital COVID: de unde îl obții și cine îl poate descărca

0 1

România se pregătește să se alăture statelor care eliberează deja certificatul digital COVID. STS a venit cu informații importante în acest sens.

România va implementa sistemul privind certificatul digital COVID începând cu data de 1 iulie. STS – Serviciul de Telecomunicații Speciale – e instituția care se va ocupa pentru ca lucrurile să se miște în direcția corectă.

Certificatul va putea fi descărcat de 3 categorii de persoane: cele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au trecut recent prin boală și cele care au un test PCR negativ.

Certificatul digital COVID: ce se întâmplă în România

STS afirmă că procesul a intrat pe ultima sută de metri.

„Va fi finalizat, deja au fost trecute câteva etape tehnice. Purtătorul de cuvânt a prezentat mai multe interpelări, s-au realizat teste (…). Suntem în lucru cu aplicaţia de portal şi cu aplicaţia de modificare a certificatelor. Va fi gata clar până la 1 iulie”, a declarat marți şeful STS, Ionel-Sorin Bălan, la Parlament, unde a fost prezent la şedinţa Comisiilor reunite de apărare.

El a amintit că platformele informatice dezvoltate pot permite generarea a trei tipuri de certificate: de vaccinare, de ieşire din boală şi de testare.

„Se va accesa un portal. Pe acest portal, persoana care doreşte descărcarea unui certificat va furniza câteva date. Aceste date vor fi verificate în sistemele informatice pe care le avem la dispoziţie, respectiv Registrul Naţional de Vaccinare…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica