Statul promite digitalizarea resurselor educaționale: ce e biblioteca virtuală și când va fi gata

0 2

Statul vrea să vină cu o bibliotecă virtuală, un proiect care ar aduna într-un singur loc toate informațiile necesare elevilor. Numai că, deocamdată, totul e la nivel de promisiune.

Școala a început anul acesta pentru mulți elevi într-un cadru diferit. Cei care au resursele necesare, fac școală online, alții s-au întors la școală, dar nu se știe niciodată cum va evolua această situație denumită generic noul normal.

Între timp, statul forțează o anumită digitalizare în educație, conștient fiind că vremurile o cer imperativ. Astfel, Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare (ARNIEC) a inițiat o licitație pentru realizarea unei biblioteci virtuale educaționale.

Se va numi EduLib și, cel puțin la nivel teoretic, acolo se vor găsi toate resursele educaționale de care elevii au nevoie. Numai că acest proiect, estimat la 182,99 milioane de lei, fără TVA, și finanțat integral din fonduri europene, va fi gata abia în doi ani de zile de aici încolo.

Biblioteca virtuală, un fel de Wikipedia a statului

EduLib va fi, pe scurt, o platformă digitală cu resurse educaționale deschise, cu preponderență pentru nivelul gimnazial, facilitându-se liberul acces la manuale electronice, alături de alte resurse educaționale electronice precum jocuri sau materiale auxiliare.

„Obiectivul general al proiectului PLATFORMĂ DIGITALĂ CU RESURSE EDUCAȚIONALE DESCHISE (EDULIB) (Biblioteca…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica