Statistica despre poluare care îți taie respirația: câte vietăți au dispărut în ultimii 42 de ani

0 7

Cu toți suntem afectați de poluare, încălzirea globală și schimbările climatice, dar uităm de numărul mare de animale care au dispărut din cauza activității noastre.

Un nou studiu atrage atenția asupra scăderii semnificative a populației de vietăți din segmentul de megafaună de apă dulce. În această categorie intră orice animale care cântăresc peste 30 de kilograme, de la delfini de rău, până la castori, crocodili, țestoase gigant sau sturioni. Din păcate, în 1970 și 2012, populație de creaturi de apă dulce din acest segment a scăzut cu fabuloasa valoare de 88%, la nivel global.

Statistica îngrijorătoare a fost publicată de curând într-un comunicat de presă al cercetătorilor de la Institutul de Ecologie pentru Apă Dulce și Pescătorie Autohtonă din Leibniz, Austria. Valoarea de 88%, pe lângă faptul că este șocantă, e de două ori mai mare decât rata scăderii vertebratelor din ocean și de pe uscat.

Cele mai afectate sunt speciile de pești mari. Problema majoră pleacă de la lipsa efortului de monitorizare și conservare a megafaunei de apă dulce, mai ales în zonele cu un grad ridicat de biodiversitate. Pentru a ajunge la o concluzie relevantă, cercetătorii au adunat informații referitoare la evoluția a 126 de specii de viețuitoare din categoria vizată, cât și date istorice și contemporane referitoare la răspândirea în Europa și SUA a 44 de specii.

”Rezultatele sunt alarmante și confirmă fricile…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica